Octavian Patrascu Constantin despre RICHARD BRANSON

MILIARDARUL CARE A INCEPUT DE LA ZERO

Nimeni nu stie mai bine decat Richard Branson sa faca afaceri, amuzandu-se in acelasi timp, chiar si acum, la 60 de ani. Si nu a avut dintotdeauna confortul material de azi. Intr-un articol al sau, postat pe site-ul entrepreneur.com, miliardarul englez sustine ca “distractia trebuie sa fie parte esentiala din business”.

Nu stiu daca functioneaza in toate situatiile, dar in cazul lui, a mers, iar faptul ca rade tot timpul, il face absolut agreabil. Dar, tot el spune ca nu este suficient sa fii “joker in ambalaj”, ci este important sa urmaresti daca “serviciile si produsele pe care le oferi, si care fac oamenii sa rada, te ajuta sa iti gasesti un loc in inimile lor, la fel ca si in minte”.

Nu l-am trecut, neaparat, pe Branson pe lista mea de modele in business, pentru aceasta trasatura, ci pentru abnegatia extraordinara de a cladi un business, pe o piata extrem de competitiva, cea a companiilor aeriene. “Cand am infiintat Virgin Atlantic, in 1984, aveam o echipa minunata, o gramada de idei bune pentru a face lucrurile diferit, dar un buget extrem de mic pentru publicitate si un singur avion”, povesteste Branson.

A pornit in afaceri de la nivelul cel mai de jos, ca vanzator de pomi de iarna. Nu a mostenit averea, ca multi altii, ci a cladit-o cu propriile resurse interne si externe, iar astazi detine un adevarat imperiu global, de care a auzit toata lumea. Dar, este renumit, totodata, si pentru deschiderea sa fata de noua generatie de antreprenori, carora nu ezita sa le impartaseasca din vasta sa experienta. Sunt deja bine-cunoscute cele patru P-uri ale sale, people, product, price si promotion, care trebuie urmarite in afaceri. Recomand oricui cartea sa, “Like a virgin: secrets they won’t teach you at Business School”.

https://www.hashdoc.com/documents/43451/patrascu-octavian-constantin-despre-richard-branson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s