Octavian Patrascu despre Larry Page

AFACERILE DURABILE SE NASC DIN VIZIUNE

In afaceri, fie detii capitalul necesar pentru a porni sau dezvolta un business, fie gasesti investitori care sa te sustina financiar, fie ai o idee geniala care te imbogateste rapid. In cea din urma categorie intra Larry Page, CEO-ul Google, pe care il admir foarte mult. Oameni asemenea lui, care revolutioneaza in domeniul lor, sunt intotdeauna o inspiratie pentru cei din jur. Desigur, nu toti oamenii de afaceri au idei atat de sclipitoare incat sa schimbe radical fata lucrurilor, asa cum a facut Page inventand motorul de cautare online, dar e clar ca in ziua de azi in orice business este nevoie de inovatie, fie ca vorbim despre o decizie de management, fie de implementarea unei strategii, fie a unui produs nou sau a unui serviciu.

Pentru a inova, insa, este necesar, cred eu, dincolo de flexibilitate in gandire, sa existe viziune, in sensul dorintei de a aduce ceva nou lumii, care sa fie durabil, sa functioneze peste ani si ani. Ceva care sa reprezinte un alt punct de pornire pentru mintile vizionare viitoare. Exact ca in cazul lui Larry Page care a dat oamenirii primul motorul de cautare si odata cu aceasta o alta treapta de la care vor incepe sa inoveze generatiile urmatoare. Aceasta inseamna, in fond, evolutie.

Bineinteles, deocamdata timpul lui Page nu expirat. Google inca face multi bani. In trimestrul al treilea din 2013, veniturile Google s-au ridicat la aproximativ 15 miliarde de dolari, iar astazi valoarea sa este in jur de 172,399,800,300 dolari. Aceasta cifra confirma inca o data ca Larry Page a fost si este un vizionar si ca a reusit sa isi inscrie afacerea in istorie.  

http://www.slideshare.net/octavianpatrascu/octavian-constantin-patrascu-despre-larry-page-google

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s