Patrascu Octavian despre Earvin “Magic” Johnson

O LEGENDA SPORTIVA IN AFACERI

Intotdeauna am avut convingerea ca oamenii de afaceri au un simt al business-ului innascut. Un bun exemplu este legenda NBA, Earvin “Magic” Johnson care, desi s-a afirmat ca sportiv, a stiut sa isi valorifice atuurile, precum tenacitatea, ambitia, disciplina – necesare si in business -, pentru a deveni celebru si in afaceri, si nu doar in Statele Unite, ci si peste tot in lume. Astazi, el conduce un adevarat conglomerat, motiv pentru care presa americana obisnuieste sa il numeasca mogul.

Mai exact, conglomeratul sau comprima mai multe entitati de afaceri si parteneriate ce includ Canyon Johnson, un fond de 1 miliarde de dolari cu investitii in real estate, Yucaipa Johnson, un fond de private equity de 500 milioane de dolari, ASPIRE, retea de televiziune afro-americana, SodexoMAGIC, Magic Airport Holdings, Best Buy, T.G.I.F. Friday’s Restaurant, Inner City Broadcasting Corporation, Detroit Venture Partners, Vibe Holdings. Johnson este si presedintele unei companii multimedia multi-culturala ce gazduieste brandurile Vibe, Uptown, and Soul Train.

As mentiona doar parteneriatul lui Johnson cu Starbucks in cadrul caruia sustine dezvoltarea comunitatilor urbane, sau faptul ca a reusit sa isi propulseze corporatia, Magic Johnson Enterprises (MJE), pe prima pozitie in topul Urban Brand America. Toatea acestea, il asaza, fara indoiala, alaturi de alte celebritati, oameni de succes, din businessul american, dar si din lume.

Ceea ce apreciez in mod deosebit la Magic Johnson este capacitatea sa de a conduce afaceri atat de diversificate, in conditiile in care el este si presedinte, si CEO al MJE. Este absolut de admirat tenacitatea lui de a isi construi o emblema de legenda si in business, asa cum a reusit in baschet.

https://www.scribd.com/doc/257766781/OCTAVIAN-PATRASCU-DESPRE-O-LEGENDA-SPORTIVA-IN-AFACERI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s